romanintaramea

Motivațional

Posted on: 1 ianuarie 2012

E un fel de tradiție ca în prima zi a anului să ne uităm la filme motivaționale, să cităm cărți motivaționale, să ne facem liste pentru anul ce vine. M-am conformat și eu tradiției și v-am ales un citat dintr-un discurs al lui Alan Alda (discursul a fost dedicat fiicei sale). Discursul îl găsiți integral și în cartea Sensul vieții într-un pahar cu apă.

”Dacă vrei să lupți cu absurditatea până-n pânzele albe, încearcă să afli cum e posibil ca oamenii să se considere unii pe alții ființe subumane. Cum pot oamenii și să tolereze, și să tortureze? Cum se poate să ne îngrijorăm și să ne agităm pentru o fetiță prinsă într-un puț de mină, să ne străduim zile și nopți s-o scoatem de acolo, iar apoi să ardem sate întregi până la temelii și să ucidem toți locuitorii fără să clipim?

(…)

Sigur că sunt sute de lucruri pe care le poți face, unul mai imposibil de realizat decât celălalt, așa că ai cu ce să-ți ocupi tot restul vieții… Nu-ți pot promite că asta va elimina vreodată absurditatea, dar o poate diminua la un nivel ușor de stăpânit.

Nu s-a făcut niciodată nimic fără tupeu.

(…)

Pune-te în mișcare cu toată ființa. Când te îmbarci spre locuri străine, nu lăsa nimic din tine la adăpost pe țărm. Pătrunde cu îndrăzneală în teritorii neexplorate. Fii îndeajuns de curajoasă ca să-ți trăiești viața creativ. Creativitatea e locul în care nu a mai fost nimeni. Nu e știu de dinainte. Trebuie să părăsești orașul confortului tău și să pășești în sălbăticia intuiției tale. Nu poți ajunge acolo cu autobuzul, ci cu muncă multă și risc și neștiind exact ce faci, dar ceea ce vei descoperi va fi minunat. Ceea ce vei descoperi vei fi tu. ”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

ianuarie 2012
L M M J V S D
« dec.   feb. »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Reclame
%d blogeri au apreciat asta: